Marta Mañero

Us presentem el taller que la Marta Mañero ens impartirà de Yin Yoga: “Reconeixent el potencial de no-fer amb Yin Yoga”

La Marta, és professora de Yin Yoga, Backmitra (yoga restauratiu per l’esquena) i Shakti Dance (prové del Kundalini yoga). És una apassionada de la medicina xinesa, la filosofia taoista, la pràctica Yin i del ritme lent, tot i que sempre s’havia considerat una persona molt activa i Yang, però cada vegada més sent com ralentitzar la nodreix profundament, aprendre que la velocitat amb la qual fem les coses serveix per crear un espai on ens podem permetre una escolta real i sincera.

Fa classes a diferents centres del Vallés Occidental (Castellar del Vallés, Sabadell i Rubí), i ho combina amb la vessant terapèutica, oferint Chi Nei Tsang (massatge abdominal taoista), Lifting facial amb acupuntura i Terapia Geotermal (que inclou massatge amb pedres calentes).

Instagram: @martamebcn

En què consistirà el Taller “Reconeixent el potencial del no-fer amb Yin yoga”:

A través del Yin Yoga, caracteritzat per enfocar-se en el teixit connectiu o fàscia i relaxar la musculatura, viatjarem dins nostre, cap a aquest espai de silenci inherent a nosaltres i que sovint oblidem amb les obligacions i el soroll extern. El concepte xinés Wu wei o no-fer estarà ben present en aquesta sessió, perquè quan deixes d’actuar i de buscar un objectiu, i simplement et rendeixes és quan pots reconnectar amb un estat més seré i des d’aquest, adonar-te’n de la quantitat de coses que estan succeint, que s’estan movent dins teu, en aquesta aparent quietud física. En aquesta sessió experimentarem la nostra capacitat d’entregar-nos i d’observar-nos, nodrint-nos en aquesta quietud.

Per això, mantenim les postures durant llargs instants (de 2 a 5 minuts), per relaxar la musculatura i entrar des de la Consciència i la Presència en els teixits o àrees objectiu que s’estan treballant, donant espai al sentir, a la introspecció i a la autopercepció corporal. Cada àsana, constitueix una micromeditació que permet calmar la ment.

Inclourà també una seqüència Yang (moviment) del sistema i un automassatge energètic.

“Necessitem educar-nos en l’art del descans i donar-nos el permís de no-fer. El que és essencial del Yin Yoga és que dona valor als espais de silenci i quietud que ens nodreixen. Amb aquest tipus de pràctica s’experimenta la dolça rendició de deixar anar: deixar anar els objectius, deixar anar l’ego...” – Kathy Páez @kathypaezyoga